Компанија Вести

Кој е принципот на работа и структурата на електричниот портен вентил?

2022-05-17
Електрични вентили за вратаимаат незаменливи улоги и важни примени од повеќе аспекти. Користењето на електрична енергија како енергетска поддршка може подобро да ја подобри ефикасноста на работата, без загадување, а тоа е еколошки енергетски метод. Ајде да ги погледнеме структурните карактеристики на електричниот вентил на портата.



Структурни карактеристики на електричниот портен вентил

1. Вентилот прифаќа самозатегнувачка заптивка под притисок или структура за запечатување на заптивката на телото на вентилот и капакот на вентилот, што е доверливо! Безбеден и сигурен за употреба.

2. Дискот на вентилот ја прифаќа структурата на двојна порта со универзален врв во средината, што може автоматски да ја прилагоди совпаѓањето на дискот на вентилот и површината за запечатување на седиштето на вентилот за да обезбеди запечатување на вентилот. Во исто време, структурата е лесна за одржување, заштедува трошоци и има добра заменливост на дисковите на вентилите.

3. Кобалт-хром-волфрам-цементираниот карбид е направен од кобалт-хром-волфрам карбид за заптивната површина на дискот на вентилот и седиштето на вентилот. Површината за заптивање има висока цврстина, отпорност на триење, отпорност на триење и долг работен век.

4. Стеблото на вентилот е изработено од нитридиран челик, површината е нитридирана, со висока цврстина, отпорност на гребење, отпорност на корозија и долг работен век.

5. Електричниот уред е опремен со механизам за контрола на вртежниот момент, механизам за работа на самото место и механизам за рачно електрично префрлување. Покрај локалната работа, може да врши и далечинско работење, PLC контрола, интелигентна контрола на струјата на влез и излез од 4~20mA, итн.

6. Рачниот вентил се отвора со рачниот механизам или рачното тркало кога ќе удри. Намалете ја работната сила на вентилот.

7. Вентилот може да се инсталира во која било положба на цевководот, а вентилот од јаглероден челик или легиран челик може да се избере според медиумот и температурата на медиумот.

8. При инсталирање и отстранување грешки за прв пат, вентилот мора рачно да се отвори на околу половина од положбата за да се избегне оштетување на вентилот или електричната опрема предизвикано од обратното поврзување на низата на фази на моторот.





zjaox@zjaox.com
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept